miercuri, 31 iulie 2013

Prajitura Cremsnit Dukan

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Image

 
E foarte simplu de făcut si foarte bun. Se face in principal in tava pentru cozonac pentru a putea sa va dați seama de dimensiuni. Dar puteți face in orice recipient doriți, cu condiția sa fie silicon sau termorezistent pentru a nu se lipi.


Ingrediente:                       

- 3 oua
- 2 linguri tarate de ovaz
- 3 cani de lapte 0,1
-
½  plic de budinca dr. Oetker de vanilie
- esenta rom, indulcitor după gust

 Mod de preparare:


Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul mixerului.  Se toarna in tava sau in vasul ales. Se pune in cuptorul preincalzit la 200 grade intr-o tava mai mare in care am turnat apa

Este gata cand se rumeneste deasupra. Nu se scoate din cuptor decât după ce se raceste cuptorul ca sa nu se lase.

Se taie după ce se raceste complet la frigider. Veți avea surpriza sa vedeți ca tratatele au format singure la fundul prajiturii un blat.

 Bon apetit!

luni, 29 iulie 2013

SUPA CREMA DE CONOPIDA

Faza Croazieră (PV), Consolidare, Stabilizare definitivă


Ingrediente: 

- o ceapa taiata marunt
- un morcov
- un patrunjel radacina
- sare , piper
- ardei gras rosu tocat marunt congelat
-un iaurt cu 0,1 % grasime
-2 oua
-patrunjel verde
- o conopida
- usturoi tocat marunt
Mod de preparare: 

Am pus la fiert legumele, cu conopida , cu sare si piper .
Am scurs conopida, am pus-o in blender si am macinat-o bine, apoi am amestecat iar cu zeama. 
Separat, am batut bine 2 oua cu un iaurt si cu usturoi tocat . Peste aceasta dresura am pus crema de conopida incetisor, cu polonicul, pana ce s-a incorporat toata .
La urma am pus patrunjel proaspat cules din gradina, taiat marunt .

Supa crema de conopida astfel preparata a iesit delicioasa !                                    

CRISPY STRIPES

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


INGREDIENTE:

piept de pui

- 2 lg tarate de ovaz

- 1 ou

- 1 lg iaurt 0,1%

- condimente (sare, piper, parf de usturoi, etc)

- marar verde tocat




MOD DE PREPARARE: 



Am spalat pieptul de pui, l-am uscat pe un prosop de hartie.

L-am feliat pieptul, bucatile le-am dat prin oul amestecat cu iaurt.

Apoi le-am tavalit prin taratele amestecate cu condimentele si marar. si le-am pus in tava pe hartie de copt. 
Le-am lasat in cuptor pana s-au rumenit la circa 180°C (va dati seama dupa culoare cand sunt gata!

Pofta buna!

duminică, 28 iulie 2013

TORT CU CAFEA SI SCORTISOARA

Faza Croazieră , Consolidare, Stabilizare definitivă

INGREDIENTE
BLAT:
3 oua
-2 lg cu varf de amidon
-4-5 linguri indulcitor rezistent la gatit
- 1/2 lingurita scortisoara
- esenta de vanilie
-praf de sare
- ½ plic de praf de copt
CREMA:
-500 g quark
- 4 lg îndulcitor (sau după gust)
JELEU:
-3 foi de gelatină
- 75 ml cafea preparată
-  îndulcitor după gust

MOD DE PREPARARE:
Preparare BLAT: Se bat albusurile spuma tare impreuna cu putina sare. In alt bol amestecam galbenusurile cu indulcitorul si esenta de vanilie. Adaugam galbenusurile cate putin in spuma de albusuri si continuam sa mixam. Scoatem apoi mixerul si continuam cu lingura de lemn sau cu o spatula. Turnam in ploaie Maizena si amestecam in continuu sa nu se faca cocoloase. La sfarsit adaugam si praful de copt. 
Luam o tava medie o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitial.
  O introducem in cuptorul incins in prealabil la 180°C  si o lasam 10-15 minute (va uitati la culoarea acesteia).
Preparare CREMA: Punem cele 5 foi de gelatină la hidratat în apă la temperatura camerei. Quarkul și îndulcitorul le omogenizăm cu mixerul. Adăugăm esența de cafea și scorțișoara. Încălzim laptele puțin și dizolvăm în el gelatina hidratată anterior. Turnăm laptele cu gelatină peste quark și omogenizăm. Turnăm compoziția peste blat și o lăsăm deoparte (nu în frigider).
Preparare JELEU: Hidratăm cele 3 foi de gelatină  în apă la temperature camerei și apoi o dizolvăm în cei 75 ml de cafea preparată fierbinte (doar gelatine, apa în care ați hidratat-o o aruncați). Adăugăm îndulcitorul după gust și o turnăm peste cremă (tot în tava de silicon). Se lasă la rece cel puțin 1 oră, până se întărește gelatina.
Se consumă ca atare și se păstrează în frigider.
Poftă bună!

miercuri, 24 iulie 2013

Ciorba de fasole verde cu zdrente de ou

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă


Ingrediente:

  • 1/2 kg de fasole verde
  • 2 morcovi potriviti,
  • 1 ceapa,
  • 3 tulpini de telina,
  • 2 ardei grasi,
  • 2 rosii,
  • 2 linguri de pasta de tomate,
  • 1 lingurita de Knor 
  • 1 ou,
  • cateva fire de patrunjel verde si cateva de leustean.

 

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert intr-o oala unde vrem sa facem ciorba de fasole verde.

Separat punem apa la fiert pentru a opari fasolea verde curatata rupta in trei si spalata. Se lasa fasolea in apa fierbinte pana in momentul cand o punem la fiert.

Celelalte legume se curata si se taie marunt. Se adauga in oala cand apa fierbe. Se pune Knor si sarea dupa gust. Se pune si fasolea scursa si se lasa sa fiarba pana sunt patrunse toate legumele.

Inainte sa fie gata se bate oul bine si se pune in cioba facandu-se zdrente de ou. Se pun verdeturile si ciorba e gata.

Se serveste calda, cu ceapa verde, rosie.
 
Pofta buna!