
Rubarba este o planta, legumă permisă în 
dieta Dukan. Are o mulțime de 
proprietăți, dar avantajul acesteia este faptul că poate fi preparată și
 în dulciuri sau ca dulceață. Astăzi vă propun rețeta dukan de dulceață 
de rubarbă.
Faza Croazieră (PL), Consoloidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
-7-8 tije de rubarbă (circa 500 g)
- îndulcitor pudră după gust
- coaja de la o lămâie
                                                                   - sucul de la o lămâie
MOD DE PREPARARE:
Se taie tijele de rubarbă, partea roșie 
și cea verde (partea unde încep frunzele se aruncă) în bucăți de circa 1
 cm grosime. Se presară îndulcitorul peste ele, se amestecă bine si se 
pun în frigider cel puțin 4-5 ore. O să vedeți că lasă destul de multă 
zeamă. Gustați din sirop ca să vedeți dacă mai trebuie îndulcitor.
Adăugăm coaja și sucul de lămâie și o 
punem pe aragaz la foc mic spre mediu. Amestecăm din când în când în ea.
 Se lasă pe foc circa 30-40 minute până se leagă. Se pune în 2 borcănașe
 și gata. Ideal ar fi ca borcanele să fie sterilizate ca pentru orice 
fel de dulceață și puțin călduțe când puneți dulceața în ele. Le puneți 
capacul și le întoarceți cu fundul în sus 2 minute, apoi le așezați 
normal în picioare. Nu știu deocamdată cât rezistă dulceața în program, 
dar banuiesc că și voi o să o consumați detul de repede. Merge cu clatite, brioșe, rulade!
Poftă bună!
Sursa: aici
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu