Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente – (forma rotunda de 20 cm)
- 4 oua medii
 - 80 g indulcitor praf xylitol/stevia
 - 425 g quark degresat/branza de vaci degresata
 - 125 g iaurt natural degresat
 - 50 g amidon de porumb
 - 25 g gluten
 - 1 lamaie mare (doar coaja)
 - 1/2 plic praf de copt
 - 1 varf cutit sare
 
Mod de preparare
- Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile, amestecate cu indulcitorul, pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
 
- Intr-un vas separat, mixam albusurile amestecate cu un varf de cutit cu sare, pana obtinem o spuma ferma.
 
- In galbenusurile mixate, incorporam cu grija, branza quark foarte bine scursa si iaurtul.
 
- Amestecam amidonul, glutenul si praful de copt si le cernem. Incorporam mixul de amidon si gluten in compozitia de galbenusuri si amestecam cu grija, de jos in sus.
 
- Adaugam albusurile mixate in aluatul format si le amestecam cu grija, de jos in sus. La sfarsit, adaugam coaja de lamaie rasa. Vom obtine un aluat pufos si foarte parfumat.
 
- Tapetam forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa si ulterior stoarsa foarte bine. Adaugam aluatul si il nivelam cu grija.
 
- Coacem pasca in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 40-45 de minute. Daca pasca se rumeneste prea mult, acoperim forma cu o folie de aluminiu, dupa primele 20-25 de minute.
 
- Dupa ce s-a copt, scoatem forma din cuptor, lasam pasca sa se racesca in forma (cca 5 minute), apoi o rasturnam pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.
 
- O servim pudrata cu indulcitor.
 
Daca pasca se lasa putin dupa ce o scoateti din cuptor, o rasturnati pe un gratar sau chiar pe o farfurie si o lasati sa se raceasca in aceasta pozitie. In acest fel, isi va recapata forma.
 
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu