Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
O supa clara - de vita sau pui. 
Ingredientele:
de baza ale acestei supe sunt oase 50% - legume 10% - apa 100% ;din reteta initiala, eu am schimbat cantitatile:
- 1 kg oase de vita (sau de pui)
 - 2-2,5l de apa rece
 - 50 g ceapa, taiata in 4
 - 75 g morcov, taiat mare
 - 75 g pastarnac, taiat mare
 - 50 g telina, taiata mare
 - 1 frunza dafin
 - 1 cuisoara
 - 1/2 tulpina patrunjel verde
 - 5 boabe piper
 
- 2 morcovi
 - 1 pastarnac
 - 1 lingura ulei de masline
 - 1/2 lingurita oregano uscat
 - putin busuioc uscat
 - putin maghiran uscat (sau ce arome va plac)
 - sare, piper dupa gust
 
Mod de preparare:
Supa clara de legume:Oasele se taie la dimensiuni de 8- 10 cm, ca sa aibe o suprafata mai mare in contact cu apa.
Se spala si se pun intr-o oala mare cu apa. Se aduc la fierbere, apoi se fierb la foc foarte mic. Se ia cu mare grija spuma creata, de oricate ori e nevoie. Cand nu mai face spuma, adauga legumele si condimentele.
Fierbe la foc mic (adica abia sa faca bulbuci) in jur de 6 ore. Daca apa scade si oasele sunt expuse, mai adauga apa, asfel incat oasele sa fie in apa. Aduna spuma formata ori de cate ori e nevoie.
Dupa acest timp strecoara supa printr-o sita foarte deasa, pune-o in cutii si pastreaz-o la congelator.
Daca o vrei mai concentrata (cum am facut-o eu), dupa ce ai strecurat-o mai fierbe-o maxim 1 ora.
Foloseste supa in mancaruri (in loc de apa) sau in alte supe, ca sa le imbogatesti gustul. O pui la sfarsit, asa congelata si o lasi pana ce da 2-3 clocote cu supa/mancarea.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu