Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:  
- 400-500 g carne de curcan (piept și pulpă superioară fără piele și curățată de grăsimi)
- 1-2 lingurițe sare
- 1 linguriță piper
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- ½ linguriță cimbru
- 1 căpățână mică de usturoi
- 1 linguriță bicarbonat
- 250-300 ml apă minerală carbogazoasă
MOD DE PREPARARE:
Tocăm carnea de curcan și  o amestecăm cu sarea si bicarbonatul stins cu
 puțină apă minerală, o framântăm bine. 
Se lasă de seara până dimineață 
la rece în frigider, acoperind vasul cu o folie de plastic înțepată cu 
acul din loc în loc ca să intre aerul. 
A doua zi adăugăm și usturoiul pisat (sau
 dat prin răzătoarea mică), boiaua, cimbrul și piperul și frământăm bine
 compoziția. Peste carnea condimentată turnăm apa minerală, frământăm 
până se omogenizează și introducem din nou vasul acoperit în frigider 
pentru cca 12 ore sau chiar mai mult. Se spune ca, cu cât carnea de 
mititei preparată stă mai mult la rece cu atât gustul va fi mai bun.
Îi puteți modela folosind mașina de tocat carne cu forma de la cârnați sau simplu, cu mâna (chiar mai indicat).
Cel mai bine merg făcuți pe grătar cu foc, dar dacă nu avem cum, atunci ne mulțumim cu ei făcuți în tigaie!
Ii consumam cu putin mustar fara zahar sau daca sunteti la PL cu o salata de legume!
Poftă bună! 
 
Tare bine mai arata, o sa fac si eu !
RăspundețiȘtergereSunt foarte deliciosi! Mi-am propus sa ii prepar si pentru acest weekend!
Ștergere