marți, 13 mai 2014

Scrambled eggs, oua posate sau oua prajite la microunde

Faza Atac, Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Daca pana acum foloseai cuptorul cu microunde doar pentru incalizirea mancarii, pentru popcorn sau pentru dezghetare, iti propunem sa incerci si lucruri noi. Specialistii de la Chow iti recomanda sa gatesti oua.


Pentru scrambled eggs, avem nevoie de un vas termorezistent, il dam cu putin spray de gatit/ulei de masline, batem ouale. Setam pe temperatura mare timp de 1 minut, dupa care le scoatem. Le mestecam inca putin si le punem nou la cuptor. Apoi il scotem pe o farfurie.



Pentru oua ochiuri, trebuie sa preincalzim o farfurie - 2 minute la temperatura mare. Apoi, o scoatem din cuptor si o ungem cu putin ulei de masline. Spargem oul si il inteapam cu varful cutitului ca sa nu explodeze. Dupa 45 de secunde, scoatem si inteapam galbenusul din nou, dupa care mai pune-l 15 secunde la microunde. Apoi il scotem pe o farfurie.

Pentru oua posate, trebuie sa umplem 1/2 de bol sau cana termorezistent/a cu apa. Spargem cu grija un oul in apa, acoperim bolul/cana cu un capac/ farfurie termoreistenta/yena si il lasam 60 secunde la temparatura mare. Apoi il scotem pe o farfurie. 

Atentie mare: nu pune niciodata un ou crud sau un ou fiert in cuptorul cu microunde. Explodeaza!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu