marți, 18 iunie 2013

Maioneza Dukan

 Maioneza Dukan, se prepara foarte simplu acasa. Cei care nu stiti cum se face sau va era frica sa incercati, puteti acum sa-i dati o sansa, sa urmati instructiunile de mai jos si credeti-ma ca la final nu veti face diferenta intre maioneza Dukan si maioneza normala...la gust e usor diferita datorita faptului ca uleiul de parafina  nu are gust si nici miros, deci maioneza nu va avea miros de ulei.




Faza Atac, Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


Ingrediente:

- 1 galbenus
- 1 lingurita mustar Dijon(fara zahar,amidon)
- sare,piper
- ulei de parafina  - eu folosesc aproximativ 40 ml, o sticluta de la farmacie
- o lingura de apa minerala rece - optional



Mod de Preparare:

Maioneza se obține prin amestecul gălbenușului de ou cu uleiul adăugat treptat pentru obținerea unei mase cremoase.

Se pune muștarul peste gălbenușuri, într-un vas adânc, pentru bătut. Se adaugă treptat, puțin câte puțin, uleiul aflat la temperatura camerei, care se înglobează cu ajutorul unei linguri de lemn (sau tel) învârtite în aceeași direcție – de regulă în sensul acelor de ceas – sau cu ajutorul mixerului fixat pe viteză medie-mare. Nu se toarnă prea mult ulei pentru a nu se tăia maioneza – insuficient omogenizată, maioneza va rămâne lipsită de consistență – un nou adaos de ulei se toarnă doar după ce anteriorul s-a înglobat perfect.

   Consistența maionezei – cheia de boltă a acestei compoziții – se echilibrează după gust prin adaos de ulei – se înglobează ulei până la obținerea consistenței dorite  – se diluează prin adăugarea unei linguri de apă minerala. Atenție însă la culoarea maionezei, fiecare adaos de apă va afecta culoarea maionezei pe care o va deschide la culoare, de la galben spre alb.

O puteti folosi pentru oua umplute, salata de vinete, piept de pui cu maioneza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu