duminică, 23 iunie 2013

ECLERE CU CAFEA Dukan

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

     Eclerul este o prăjitură delicioasă şi foarte populară. Se poate prepara atât pentru ocazii  festive, cât şi pentru o zi obişnuită cu familia sau prietenii. Aşadar, dacă vă este poftă de ceva dulce.
 

INGREDIENTE:

 Pentru ''coji'': 
140 ml apa 
4 linguri faina din tarate ovaz macinate
2 oua
1/3 pliculet praf de copt
Penteu crema
2 galbenusuri
4 linguri indulcitor lichid
1 si 1/2 linguri amidon
200 ml lapte degresat
esenta de vanilie
2 linguri ness
 un praf de sare 

Glazură pentru eclere: 
 8 linguri lapte praf degresat 
2 linguri cacao 
2 linguri apa
MOD DE PREPARARE:


Intr-o craticioara se pune la fiert apa cu un praf de sare, cand incepe sa fiarba se adauga faina de tarate si praful de copt, se amesteca bine cu un tel, sa nu faca cocoloase si se lasa sa se racoreasca putin. 
Se adaug ouale, cate unul, amestecand dupa fiecare. Deaoarece compozitia va iesi mai moale decat eclerele normale va recomand sa puneti aluatul in forme de eclere/briose acoperite cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul incins in prealabil la 190-200°C  pentru 20 de minutele.
ATENTIE: A NU SE DESCHIDE USA CUPTORULUI INAINTE CA ECLERELE SA FIE COAPTE!
Pentru crema incalzim bine laptele; amestecam galbenusurile cu amidonul (s-ar putea sa ajunga doar o lingura de amidon, mie mi-a iesit prea tare cu 2) si indulcitorul si punem la foc mic, amestecand continuu si turnand laptele cate putin. 

Cand crema s-a inchegat adaugam si esenta de vanilie.
Cojile ar trebui sa iasa goale in interior. ATENTIE: A NU SE DESCHIDE USA CUPTORULUI INAINTE CA ECLERELE SA FIE COAPTE! 
Le umplem cu crema si turnam deasupra glazura preparata din lapte praf, care nu este neaparat obligatorie...
 Bon apetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu