luni, 19 ianuarie 2015

Branza topita Dukan

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

In cautarea unui sortiment de branza diferit fata de clasica branza de vaci, compatibil totusi cu Dukan, exista pe site-urile germane urmatoarea reteta traditionala de branza fiarta, pe care am adaptat-o pentru regimul nostru.
INGREDIENTE:  
500 gr. branza cottage (granulata) foarte bine scursa
1 lingurita Bicarbonat alimentar
1 galbenus ou
sare
100 ml lapte degresat 

MOD DE PREPARARE:
Se amesteca branza de vaci cu bicarbonatul si se lasa cam 3 ore, pana cand compozitia devine sticloasa. Se mai amesteca pentru omogenizare din cand in cand.

Se adauga galbenusul si sarea in compozitie si se pune la foc foarte mic.

Atentie: se va folosi fie o oala speciala de fiert laptele sau pe bain marie, altfel se prinde.

Se adauga laptele, altfel compozitia va fi prea groasa si nu putem amesteca.

Se fierbe cam 10 minute, amestecand, pana cand compozitia devine ca o budinca de vanilie.

Daca observati ca au ramas bulgari de la branza de vaci, bagati mixerul!

Se pot adauga diferite condimente: chimen, boia, sau se lasa ca atare.

Se toarna compozitia intr-o forma de plastic.

Se lasa la racit, de preferat peste noapte in frigider si voila!

Vom obtine o branza topita excelenta care poate fi pusa peste un snitel dukan la cuptor sau intr-un gordon bleu sau poate fi consumata ca atare langa o rosie, pizza sau intinsa pe o feliuta de paine dukan.

Pofta BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu