miercuri, 18 septembrie 2013

Savarine Suedeze by Hera



 Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă



Ingrediente:


4 oua

4 linguri indulcitor

3 linguri amidon

2 linguri tarate de ovaz

1 praf sare

1/2 plic praf de copt cu sofran

1 lingura apa

esenta de vanilie

Crema:
1/2 plic budinca cu gust de frisca

250 ml. lapte

250 gr. crema de branza

2-3 linguri indulcitor

Sirop:
1 lingurita esenta rom

1 lingura indulcitor

100-150 ml. apa

*OPTIONAL: jeleu din gelatina, indulcitor, esenta la alegere si colorant alimentar - pt decor

 

Mod de Preparare:

 
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. 
 Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.  Intr-un castron se amesteca tarate cu amidon, praful de copt, indulcitorul. 
Se adauga galbenusurile, apa si esenta de vanilie. La final se incorporeaza albusurile cu grija.
 Se toarna compozitia in forme de silicon sau forme de briose neaderente/folosim hartie de copt - cam 2/3 din inaltime si se coc la cuptor 20-25 de min.
 Se lasa sa se raceasca. Intre timp preparam crema. 
Budinca preparata conform instructiunilor se amesteca cu crema de branza si indulcitor. Totul se mixeaza bine si se da la frigider. 
Intr-un ibric punem la fiert apa cu indulcitor. Lasam sa se racoreasca apoi adaugam esenta de rom. 
Luam fiecare gogosica si taiem cate un capacel dar nu de tot, insiropam, iar cu ajutorul unui posh umplem savarinele cu crema de branza. 
Repunem capacelele la loc. Se pot glazura cu gem de goji, sau preparam un jeleu din gelatina, indulcitor, esenta la alegere si colorant alimentar. 
 Savurati cu placere!!!
 Sursa: aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu