vineri, 6 decembrie 2013

Crème brûlée cu vanilie

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

INGREDIENTE:Portie pentru 2 persoane

- 450 ml lapte degresat
- 3 oua
- 4 linguri indulcitor lichid
- extract de vanilie (eu am pus un plic de Finesse de la Dr.Oetker si un vf de cutit dintr-o pastaie de vanilie)


MOD DE PREPARARE:

Mai intai incalzim cuptorul la 180 grade. Se bat ouale intregi, iar apoi se adauga laptele, indulcitorul si vanilia si se amesteca bine de tot. 

Turnam compozitia intr-un vas de yena. Intre timp pregatim o tava de aceeasi inaltime cu vasul de yena, si o umplem pana la jumatate cu apa calduta. 

Punem apoi in tava vasul de yena si le bagam impreuna in cuptor la bain marie. Il pastram in cuptor circa 30 minute, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca putin, abia dupa care il introducem in frigider.  consuma rece!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu