joi, 24 octombrie 2013

LEMON MOUSSE

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva


Pentru zilele caniculare de vara, o reteta racoroasa si perfecta pentru dieta si mentinere in forma!

INGREDIENTE:

- 2 albusuri
- 100 g crema de branza 0,2%/ quark
- 2 foi de gelatina
- 2 linguri indulcitor 
- 1 lingurita suc de lamaie
- 2 picaturi esenta de lamaie daca vreti sa fie mai aromata sau putina coaja de lamaie

MOD DE PREPARARE:

Mai intai punem foile de gelatina la hidratat in apa rece si le lasam circa 10 minute. 

Intre timp albusurile cu putin praf de sare se bat cu mixerul pana se face o spuma consistenta.

Apoi incalzim sucul de lamaie putin, dizolvam gelatina in suc. 

Cand s-a dizolvat gelatina adaugam branza degresata si continuam sa amestecam pana se uniformizeaza continutul. 

Mai adaugam esenta de lamaie si indulcitorul si apoi turnam compozitia peste spuma de albusuri si amestecam bine pana se incorporeaza tot. 

O turnam in pahare sau cupe si o introducem 2-3 ore la frigider. Se consuma rece! 

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu