duminică, 27 octombrie 2013

SUNCA DE CURCAN

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


INGREDIENTE: 

1 bucata de piept de curcan (depinde de voi dimensiunea)
- 1 cana apa
- 1 galbenus de ou
- 2-3 foi de dafin
- 3-4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita chimen
- 1/2 lingurira cimbru uscat
- 1/2 lingurita piper macinat
-1/2 lingurita legume deshidratate
- boia de ardei dulce/iute  - dupa preferinte
- 1/2 lingurita rozmarin uscat
- 1/2 lingura sare
- piper


MOD DE PREPARARE:


Luam bucata de piept de curcan (eu am folosit pulpa, dar e mai greu de lucrat cu ea ca trebuie curatata de grasime), punem pe ea sare si piper, o legam strans cu ata alimentara sau un fir de bumbac, in forma de sul. O ungem cu boia de ardei si o punem in vas. Se adauga apa, foile de dafin si cateii de usturoi si se acopera vasul cu folie de aluminiu. Se introduce in cuptorul incins la 170-180 de grade si se mentine circa 45 min.
Intre timp condimentele (chimen, cimbru, piper, boia, legume deshidratate, rozmarin) le amestecati intr-un vas. Scoateti apoi vasul din cuptor, luati bucata de carne si o ungeti cu galbenusul de ou (batut).  Tavaliti (sau presarati pe) bucata de carne unsa cu ou prin amestecul de condimente.
Se pune din nou carnea in tava (din care ati scurs ce-a ramas in urma procesului de fierbere) si se introduce din nou in cuptor la foc foarte mic (150°C ), pentru 20-30 de minute. In final, carnea trebuie sa fie coapta insa nu uscata.
Se feliaza dupa ce s-a racit. Se poate servi ca atare, adaugata in salate sau impreuna alte preparate culinare.
Pofta buna!

Sursa: aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu