luni, 21 octombrie 2013

Pizza crackers

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


Ingrediente:


- 4 linguri faina tarate de ovaz

- 2 linguri tarate de ovaz nemacinate

- 2 linguri amidon sau 2 linguri tarate de grau (daca sunteti la ATAC inlocuiti cu alte 2 linguri de tarate)

- un pachetel mic de drojdie proaspata

- 2 linguri lapte praf (nu adaugati daca sunteti in etape de ATAC)

- sare si piper

- condimente pentru pizza**

- un ou

- un ou batut pentru a unge suprafata crackers-ilor

- 100 ml. lapte batut/ un paharel de iaurt

Mod de preparare:


Se preincalzeste cuptorul la 180 gr. C. 
Intr-un castron amestecati faina de tarate cu taratele nemacinate, amidonul/tartele de grau, lapte praf si sare. 
Drojdia se desface in putina apa calduta. Se adauga peste fainuri impreuna cu oul intreg si condimente pentru pizza, se amesteca bine. 
Se adauga putin cate putin iaurt sau lapte batut, atat cat sa iasa o compozitie de consistenta... pateului. Se lasa un pic sa creasca. 
Aluatul se intinde intr-o tava neaderenta sau tapetata cu hartie de copt, ori se pune in strat subtire in forma de silicon.


Se coace la cuptor cca. 15-20 min, se scot apoi si se ung cu ou batut apoi se reintroduc la cuptor pentru 5 min. Savurati cu placere!!!



* Daca nu puneti amidon, lapte praf sau tarte de grau, puteti face crackers si in etapa ATAC.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu