marți, 12 noiembrie 2013

CHEC DE PUI CU FICAT

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă



INGREDIENTE:

-400 g carne de pui/curcan (piept, pulpe, sau in combinatie)
- 3-4 ficăței de pui făcuți pe grătar
- 1 ceapă medie
- 2 ouă
- 2 lg de brânză de vaci degresată
- sare, piper
- condimente – oregano, cimbru, etc, dupa gust
- 1/2 legatura patrunjel verde tocat si mărăr verde tocat

MOD DE PREPARARE:

Prepararea compoziției este asemănătoare celei a chiftelelor. Tocăm carnea mărunt, adăugăm ceapa (eu o dau prin răzătoarea mică înainte), 1 ou, condimentele și verdeturile. Amestecăm bine toată compoziția.
Turnăm jumătate pe fundul unei tăvi de silicon sau aluminiu. Deasupra așezăm ficățeii făcuți la grătar si taiati bucatele înainte iar apoi acoperim cu restul de carne tocată. Batem oul rămas cu cele două linguri de brânză și omogenizăm. 
Turnăm oul cu brânza peste carne (puteți presăra și niște mărăr verde) și dăm la cuptorul încins la 180°C circa 50-60  minute.
Dupa 30 minute am scos tava afară și am scurs zeama care se formase și apoi am dat-o din nou la cuptor. Se consumă rece!
Poftă bună!

Sursa: aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu