Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Am plecat cu gandul sa expermentez o reteta de pizza Dukan cu gluten, dar aluatul meu s-a incapatanat atat de tare si nu a fost cooperant, incat m-a convins sa il transform in altceva: CHIFLE DUKAN, care aduc foarte tare cu chiflele adevarate !
INGREDIENTE:
125 g gluten de grau2 linguri amidon
cca 90-100 ml apa
sare (optional)
1/2 plic de praf de copt
MOD DE PREPARARE:
Punem glutenul, amestecat cu praful de copt si amidonul, intr-un vas, iar in centrul lui adaugam treptat apa rece.
Framantam pana la omogenizarea ingredientelor. Vom obtine un aluat elastic si cu personalitate.
Rupem bucatele de circa 25-30 gr si incercam sa le dam o forma cat mai asemanatoare formei chiflelor traditionale.
Le asezam in tava de cuptor, cu o distanta de 5-6 cm intre ele si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 minute.
Consistenta finala este aproape identica cu cea a chiflelor din faina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu