Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
un piept de pui mediu (250 gr)
1 pulpa de pui cu os - optional pt gust
2 morcovi medii
1 ceapa medie
3 catei de usturoi
1 iaurt mic degresat 0,1%
suc de lamaie/otet - dupa gust
sare, piper - dupa gust
1 lg ulei de masline
1 galbenus de ou
patrunjel tocat - decor
MOD DE PREPARARE:
Spalam bine carnea de pui si o taiem fasii.
Curata morcovii, ii bucati iar ceapa o curatam si o taiem in 4, dar nu de tot.
Punem la fiert legumele si pulpa de pui intr-o oala cu apa.
Din cand in cand se spumamam.
Intre timp, incingem uleiul de masline intr-o tigaie si punem fasiile de piept, le prajim, apoi le condimentam cu sare si piper.
Le scoatem intr-o farfurie.
Cand carnea si legumele sunt fierte le scotem din oala.
Strecuram supa clara intr-o alta oala.
Curatam usturoiul si il dam prin presa.
Saram usturoiul cu putina sare, il amestecam bine, adaugam galbenusul de ou si amestecam din nou.
Peste usturoi si galbenus adaugam iaurtul degresat, se
omogenizeaza.
Luam cu polonicul din supa putin
racita. Se amesteca contunu pana se subtiaza .
Adaugam cateva picaturi de suc de lamaie/otet dupa gust.
Ornam cu patrunjel tocat marunt in farfurie.
Se serveste cu ardei iute sau fara, dupa gust si
preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu