joi, 20 iunie 2013

MAMALIGUTA sau MAMALIGA DUKAN



Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă


   O reteta de mamliguta, ca la mama acasa, mai ales ca ma incerca o pofta de lup :-)... am savurat-o - aduce a mamaliga pripita adevarata foarte tare !!!

INGREDIENTE: 

2 oua (sau un ou si un albus)
1 lingura de branza degresata
1 lingura de Activia Light (iaurt degresat)
(cred ca se pot inlocui cu 2 linguri de crema de branza sau 2 de iaurt - iaurtul sa nu fie prea acru)
2 linguri tarate ovaz (eu am folosit rasnitate)
1 lingura rasa amidon
sare



MOD DE PREPARARE:

Intr-un castron se pun toate ingredientele si se bat bine (cu furculita, telul). Se potriveste de sare dupa gust. 

O tigaie de teflon (sau orice tigaie non-stick) se pune pe foc, si cand e incinsa se toarna compozitia. Se amesteca usor sa nu prinda coaja. 

Este gata cand, la fel ca mamaliga 'adevarata', se desprinde de pe pereti si se aduna la mijloc cand o invarti. Trebuie sa aiba aspect de mamaliguta moale.

Pofta buna! 

Se poate servi cu lapte, iaurt, langa tocanita, tochitura, pui, curcan, omleta toate  Dukan, bineinteles!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu