Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
O reteta de mamliguta, ca la mama acasa, mai ales ca ma incerca o pofta de lup :-)... am savurat-o - aduce a mamaliga pripita adevarata foarte tare !!!
INGREDIENTE:
2 oua (sau un
ou si un albus)
1 lingura de branza degresata
1 lingura de Activia Light (iaurt degresat)
(cred ca se pot inlocui cu 2 linguri de crema de branza sau 2 de iaurt - iaurtul sa nu fie prea acru)
2 linguri tarate ovaz (eu am folosit rasnitate)
1 lingura rasa amidon
sare
1 lingura de branza degresata
1 lingura de Activia Light (iaurt degresat)
(cred ca se pot inlocui cu 2 linguri de crema de branza sau 2 de iaurt - iaurtul sa nu fie prea acru)
2 linguri tarate ovaz (eu am folosit rasnitate)
1 lingura rasa amidon
sare
MOD DE PREPARARE:
Intr-un castron se pun toate ingredientele si se bat bine (cu furculita, telul). Se potriveste de sare dupa gust.O tigaie de teflon (sau orice tigaie non-stick) se pune pe foc, si cand e incinsa se toarna compozitia. Se amesteca usor sa nu prinda coaja.
Este gata cand, la fel ca mamaliga 'adevarata', se desprinde de pe pereti si se aduna la mijloc cand o invarti. Trebuie sa aiba aspect de mamaliguta moale.
Pofta buna!
Se poate servi cu lapte, iaurt, langa tocanita, tochitura, pui, curcan, omleta toate Dukan, bineinteles!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu