Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Eclerul este o prăjitură delicioasă şi foarte populară. Se poate prepara
atât pentru ocazii festive, cât şi pentru o zi obişnuită cu familia sau
prietenii. Aşadar, dacă vă este poftă de ceva dulce.
INGREDIENTE:
Pentru ''coji'':
140 ml apa
4 linguri faina din tarate ovaz macinate
2 oua
1/3 pliculet praf de copt
140 ml apa
4 linguri faina din tarate ovaz macinate
2 oua
1/3 pliculet praf de copt
Penteu crema:
2 galbenusuri
4 linguri indulcitor lichid
1 si 1/2 linguri amidon
200 ml lapte degresat
esenta de vanilie
2 linguri ness
un praf de sare
Glazură pentru eclere:
8 linguri lapte praf degresat
2 linguri cacao
2 linguri apa
MOD DE PREPARARE:2 galbenusuri
4 linguri indulcitor lichid
1 si 1/2 linguri amidon
200 ml lapte degresat
esenta de vanilie
2 linguri ness
un praf de sare
Glazură pentru eclere:
8 linguri lapte praf degresat
2 linguri cacao
2 linguri apa
Intr-o
craticioara se pune la fiert apa cu un praf de sare, cand incepe sa fiarba se
adauga faina de tarate si praful de copt, se amesteca bine cu un tel, sa nu
faca cocoloase si se lasa sa se racoreasca putin.
Se adaug ouale, cate unul,
amestecand dupa fiecare. Deaoarece compozitia va iesi mai moale decat eclerele
normale va recomand sa puneti aluatul in forme de eclere/briose acoperite cu hartie de
copt.
Se dau la cuptorul incins in prealabil la 190-200°C pentru 20 de
minutele.
ATENTIE: A NU SE DESCHIDE USA
CUPTORULUI INAINTE CA ECLERELE SA FIE COAPTE!
Pentru crema incalzim bine laptele; amestecam galbenusurile cu amidonul (s-ar putea
sa ajunga doar o lingura de amidon, mie mi-a iesit prea tare cu 2) si
indulcitorul si punem la foc mic, amestecand continuu si turnand laptele cate
putin.
Cand crema s-a inchegat adaugam si esenta de vanilie.
Cand crema s-a inchegat adaugam si esenta de vanilie.
Cojile ar trebui sa iasa goale in interior. ATENTIE: A NU SE DESCHIDE USA
CUPTORULUI INAINTE CA ECLERELE SA FIE COAPTE!
Le umplem cu crema si turnam
deasupra glazura preparata din lapte praf, care nu este neaparat obligatorie...
Bon apetit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu