duminică, 12 ianuarie 2014

CIOCOLATA DE CASA DUKAN

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă



Amintiri din copilarie. E foarte delicioasă, aduce foarte tare a ciocolata de casă normală. 
Porții pentru 4 zile

INGREDIENTE:

-12 lg lapte praf degresat 
-100 -150 ml apă fierbinte
-îndulcitor după gust
- esențe la alegere
- 2 lg cacao.



MOD DE PREPARARE:

Se fierbe apa și când dă în clocot puneți îndulcitorul și luați de pe foc (nu are sens să o păstrați că nu se îngroașă oricum). Turnați încet apa peste laptele praf (într-o crăticioară) și amestecați în continuu să nu se facă cocoloașe.
Omogenizați până compoziția devine groasă ca o smântână. Puteți adăuga lapte praf sau apă în plus pentru a potrivi compoziția. Adăugați esențele și după caz cacaoa.
Mai puteți să o dați în clocot dacă vreți, iar apoi o puneți în forme de silicon (chiar și de brioșe) și dați la frigider (chiar congelator primele 30 minute).
Se împarte în porții și se consumă pe parcursul a 4 zile.
Un înlocuitor excelent pentru ciocolata din comerț. 
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu