Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Amintiri din copilarie. E foarte delicioasă, aduce foarte tare a ciocolata de casă normală.
Porții pentru 4 zile
INGREDIENTE:
-12 lg lapte praf degresat
-100 -150 ml apă fierbinte
-îndulcitor după gust
- esențe la alegere
- 2 lg cacao.
MOD DE PREPARARE:
Se fierbe apa și când dă în clocot puneți îndulcitorul și luați de pe foc (nu are sens să o păstrați că nu se îngroașă oricum). Turnați încet apa peste laptele praf (într-o crăticioară) și amestecați în continuu să nu se facă cocoloașe.
Omogenizați până compoziția devine groasă ca o smântână. Puteți adăuga lapte praf sau apă în plus pentru a potrivi compoziția. Adăugați esențele și după caz cacaoa.
Mai puteți să o dați în clocot dacă vreți, iar apoi o puneți în forme de silicon (chiar și de brioșe) și dați la frigider (chiar congelator primele 30 minute).
Se împarte în porții și se consumă pe parcursul a 4 zile.
Un înlocuitor excelent pentru ciocolata din comerț.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu