luni, 5 august 2013

Gogosi la cuptor

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

 

Aluat: 
6 linguri de faina de tarate de ovaz
5 linguri indulcitor
1 pachetel mic de drojdie proaspata
2 oua
200 gr. branza de vaci
1 lingura ulei de masline/rapita - optional
1/4 cana lapte
coaja de la o portocala
putina sare 
Glazura de lamaie:
1 lingura indulcitor
1 1/2 lingura de suc de lamaie


 
Mod de Preparare:

Drojdia se inmoaie in lapte caldut. Taratele rasnite se amesteca cu indulcitorul si un varf de cutit de sare, se adauga ouale, branza de vaci degresata, coaja de portocala si lingura de ulei (optional). La final se adauga drojdia.Totul se omogenizeaza bine.

Aluatul se lasa deoparte intr-un loc caldut cam jumatate de ora, timp in care va creste.

Aluatul se poate pune pe hartie de copt  sau intr-o tava neaderenta, cu ajutorul unei linguri, se poate pune in forme speciale pentru gogosi sau se poate folosi aparatul de facut gogosi. 

Daca se alege varianta cuptorului gogosile se coc pana se rumenesc frumos la suprafata, la 180 gr. C.



Pe o farfurie se pune xilitol iar in alta zeama de lamaie. Dupa ce s-au racit, gogosile se inmoaie in zeama de lamaie apoi in xilitol si se aseaza pe un platou. 

Un desert delicios!

Pofta buna!
 


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu