sâmbătă, 3 august 2013

Supa Crema de Ciuperci I

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

300 g hribi


200 g ghebe


500 ml supa baza de legume

300 ml lapte 0,1%


praz (o bucata de 5-6 cm) sau o ceapa


1 lingura ulei de masline


2 frunze salvie


3-4 boabe de ienupar


sare


piper alb

patrunjel verde - pt decor

Mod de preparare


Taiem prazul/ceapa in rondele subtiri, curatam hribii si ghebele si le stergem cu un servet de bumbac umezit bine.


Daca ciupercile sunt foarte murdare de pamant, se spala rapid sub un jet de apa rece si apoi se sterg imediat. Este bine sa nu tinem ciupercile in apa, pentru ca eliminan si o parte din gustul lor delicios.


Punem la calit, intr-o lingura de ulei de masline, prazul si ciupercile. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam supa baza de legume, laptele degresat, salvia si boabele de ienupar.


Acoperim cu capac si fierbem supa pana cand ciupercile sunt complet patrunse (cca 30 de minute).


Scoatem din supa, cu ajutorul unei palete cu gauri, ciupercile si prazul si le punem intr-un vas.


Adaugam 3-4 polonice din supa si le pasam cu ajutorul unui mixer vertical. Treptat, adaugam si restul supei, iar daca dorim o consistenta mai lichida, mai putem adauga putin lapte caldut sau supa vegetala calduta si ea. O condimentam cu sare si piper alb.


Servim supa crema de ciuperci cu  patrunjel verde si, daca doriti, cu putina crema de branza si crutoane din painea Dukan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu