Faza Croazieră(PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
- 500 g piept de pui/curcan dezosat
- 300 gr ciuperci champignon
- 1 ceapa alba
- 200 ml lapte degresat
- 1 lingura amidon
- sare, piper
- patrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE:
Pieptul de pui/curcan spalat, se pune la fiert, eventual impreuna cu niste legume, din care ulterior puteti face o supa. Cand este fiert il scoateti afara pe o farfurie.
Am taiat ceapa marunt de tot si am pus-o intr-o tigaie antiaderenta incinsa, unde am lasat-o cam 5 minute amestecand mereu in ea.
Apoi am taiat in 2 sau 4 ciupercile spalate in apa rece si le-am pus peste ceapa impreuna cu 50 ml apa.
Se adauga pieptul de pui rupt in fasii, condimentele si se pune capacul si se lasa la foc mediu. Se amesteca din cand in cand si se lasa pe foc pana cand scade de tot apa.
Preparam intre timp sosul bechamel - laptele cu amidonul fara sa ramana cocoloase. Se adauga laptele peste ciuperci si se lasa pana da in clocot de cateva ori. Se mai poate adauga usturoi sau patrunjel verde tocat la sfarsit.
Preparam intre timp sosul bechamel - laptele cu amidonul fara sa ramana cocoloase. Se adauga laptele peste ciuperci si se lasa pana da in clocot de cateva ori. Se mai poate adauga usturoi sau patrunjel verde tocat la sfarsit.
Se consuma cald, cu
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu