Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
-1 piept mare de pui sau 2 mai mici
- 1 lingura sare
-1-2 frunze de dafin
- 300 ml apa
- cateva boabe de ienibahar si de piper negru
-1 lg indulcitor pudra
-1-2 linguri sos de soia light
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- sare, piper - pentru condimentat
MOD DE PREPARARE:
Trebuie sa retineti ca aceste ingrediente se vor folosi in doua etape la marinarea pieptului de pui.
Pentru prima marinada turnam intr-un vas apa, sarea, boabele de ienibahar, cele de piper si frunzele de dafin. Amestecam bine pentru a se dizolva sarea, apoi punem pieptul de pui si ii punem un capac vasului.
Introducem in frigider si lasam la marinat 24 ore. E de preferat sa faceti compozitia seara (o sa vedeti de ce).
Dupa 24 ore scoateti carnea din marinada, o clatiti sub un jet de apa rece si o lasati putin la scurs. Intre timp pregatiti marinada cu numarul 2. Se amesteca sosul de soia, boiaua de ardei, piperul si indulcitorul.
In acest sos imbibam bine pe toate partile bucatile de carne si le lasam in frigider inca 12 ore (adica peste noapte, de-asta spuneam sa faceti prima marinada seara).
Dupa ce a trecut timpul luam fiecare bucata de carne si o legam foarte strans cu ata de bucatarie, in forma de sul.
Punem bucatile pe o folie de aluminium in tava si o introducem in cuptorul incins la 180 de grade. Eu in primele 25 minute am pus deasupra inca o folie de aluminium dupa care am luat-o si am lasat-o asa. Cu sucul care se aduna puteti stropi carnea din cand in cand.
Cand este gata o scoateti si o lasati la rece. O feliati si o mancati ca atare, intr-un sendvis dukan, cu garnitura de legume etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu