joi, 14 noiembrie 2013

MUSACA DE PUI CU DOVLECEI

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă



INGREDIENTE: 

-300-400 g dovlecei (2 mai mici sau unul mai măricel)
- 250 g piept de pui
- 1-2 fire de ceapă verde
- 5-6 roșii cherry
- pătrunjel verde tocat
- ½ cană supă de pui
- sare, piper
- 1 ou
-3 lg lapte degresat
- 1 lg brânză degresată (opțional)

MOD DE PREPARARE:

Ceapa verde tocată împreună cu pieptul de pui tăiat cubulețe mici se pun la perpelit într-o tigaie antiaderentă pentru 5 minute (până prinde culoarea albă puiul). Turnăm apoi supa de pui, roșiile tăiate în două și pătrunjelul tocat. Condimentăm cu sare și piper și lăsăm să fiarbă circa 10-12 minute.
Dovleceii îi curățăm și tăiem rondele de maxim 0.5 cm. Pe fundul unui vas termorezistent așezăm un strat de zucchini. Deasupra acestuia adăugăm mixul de pui cu legume (luate cu supiera sau cu lingura, asta ca sa nu turnați și ce a mai rămas din zeamă), peste care mai adăugăm un strat de dovlecei.
Oul se bate cu laptele și brânza și se toarnă deasupra ultimului strat de zucchini. Se introduce vasul în cuptorul încins la 180°C și se lasă circa 30 de minute.
Se servește cald sau rece.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu