marți, 19 noiembrie 2013

FOCACCIA SUBTIRE

Faza  Croazieră , Consolidare, Stabilizare definitivă



Mini focaccia cu ierburi aromatice sunt un aperitiv excelent.

INGREDIENTE:

- 4 linguri tarate de ovaz

- 1 ou
- 1/2 plic drojdie uscata (7 gr) sau 1 lgt de praf de copt
- 1 lingura mare cu branza degresata

Pentru topping:
-  sare de mare, cimbru, ierburi de provence
- 1 lingurita ulei de masline



MOD DE PREPARARE:


Se amesteca drojdia cu putina apa la temperatura camerei pana se dizolva. 

Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi taratele de ovaz. 

In final adaugam si branza si sarea si amestecam foarte bine sa nu ramana cocoloase. Se intinde in tava pe foaie de copt in strat subtire si se presara condimentele.

Se introduce in cuptorul incins la 180°C  si se tine cca 15 min, dupa ce le scoatem le ungem cu ulei de masline.

 Se taie in bucatele si se consuma simple sau combinate cu diverse mancaruri.

Pofta buna!

Sursa: aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu