miercuri, 6 noiembrie 2013

MOUSSE DE COCOA

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva



INGREDIENTE: 2 portii


2 galbenusuri
2 albusuri
2 linguri amidon (Gustin)
2 linguri indulcitor lichid 

2 lingurite cacoa( 11%grasime, Dr. Oetker)
300 ml lapte 0.1
1/2 baton vanilie
5 g gelatina


MOD DE PREPARARE:


       Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, apoi se adaug amidonul, cacaua si extractul de vanilie; se omogenizeaza. 

Laptele se incalzeste putin si se toarna, in fir subtire, peste crema de oua. Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita si se pune pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana se ingroase crema si devine asemanatoare unei budinci.
         Gelatina se pune intr-o lingura de apa rece si se lasa sa se hidrateze, apoi se dizolva la microunde, pentru 2-3 secunde. Se amesteca cu budinca de cacao.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in budinca de cacao, cu grija, pentru a ramane spumoasa.

Se imparte in doua pahare/cesti/boluri si se lasa la rece cel putin 1 ora, apoi se serveste.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu