Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
INGREDIENTE: 2 portii
2 galbenusuri
2 albusuri
2 linguri amidon (Gustin)
2 linguri indulcitor lichid
2 lingurite cacoa( 11%grasime, Dr. Oetker)
300 ml lapte 0.1
1/2 baton vanilie
5 g gelatina
MOD DE PREPARARE:
Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, apoi se adaug amidonul, cacaua si extractul de vanilie; se omogenizeaza.
Laptele se incalzeste putin si se toarna, in fir subtire, peste crema de oua. Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita si se pune pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana se ingroase crema si devine asemanatoare unei budinci.
Laptele se incalzeste putin si se toarna, in fir subtire, peste crema de oua. Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita si se pune pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana se ingroase crema si devine asemanatoare unei budinci.
Gelatina se pune intr-o lingura de apa rece si se lasa sa se hidrateze, apoi se dizolva la microunde, pentru 2-3 secunde. Se amesteca cu budinca de cacao.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in budinca de cacao, cu grija, pentru a ramane spumoasa.
Se imparte in doua pahare/cesti/boluri si se lasa la rece cel putin 1 ora, apoi se serveste.
Pofta buna!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu