Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
INGREDIENTE:
2 dovlecei medii (375 g)
1 ou
2 - 3 lg faina de tarate de ovaz macinate (in functie de cat de apos este dovlecelul si de marimea oului) sau 2 linguri de amidon
1 lingurita sare de mare
piper proaspat macinat
1/2 legatura marar tocat
1/2 legatura patrunjel tocat
1 lg ulei de masline
Pentru servit: sos iute de hrean si iaurt, mujdei simplu, crema de branza, cu sos de usturoi, SOS DULCE - ACRISOR DUKAN, SOS DULCE - ACRISOR DUKAN, Sos thai dulce-acrisor (sweet-sour sauce) DUKAN, SALSA DE ROSII, Dressing de iaurt si castraveti cu menta si cimbrisor, Salata de castraveti cu iaurt
MOD DE PREPARARE:
Spalam dovleceii si ii dam prin razatoarea mare.
Ii punem intr-un castron, aruncam un praf de sare, amestecam si ii lasam 15 -20 minute, apoi ii stoarcem in mana pentru a elimina apa.
Amestecam dovleceii cu restul ingredientelor.
Luam o lingura din compozitie, o modelam in palmele umezite.
Le asezam intr-o tava, pe care am pus o hartie de copt.
Le coacem la 180°C cca 30 - 35 de minute pana s-au rumenit frumos. Intoarceti chiftelele la jumatate de timp.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu