duminică, 9 martie 2014

BUDINCA DE LEGUME CU BACON

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

O budinca de legume poate fi fada, asa ca am ales sa ii aduc un plus de aroma si gust folosind bacon.

INGREDIENTE: (pentru 4 portii)

200 g conopida
200 g broccoli
1 ardei kapia rosu mic
100 g praz (partea alba)
2 felii bacon/sunca taiate cubulete
4 oua
100 g crema de branza
2 linguri faina tarate de ovaz
1 lingurita rasa praf de copt
1 lingura ulei de parafina
2 linguri tarate de ovaz nerasnitate
sare, piper
2 linguri perle de branza 2,2%


MOD DE PREPARARE:

Punem la fiert conopida si broccoli timp de 8 minute in apa cu sare, cat sa fie inca ferma cand o luam de pe foc. Cat timp acestea se fierb calim intr-o lingura ulei baconul si prazul feliat.

Legumele fierte le scoatem din apa, le scurgem si le lasam sa se raceasca.


Batem bine ouale si le amestecam cu crema de branza, sare si piper.

Tocam ardeiul cubulete, apoi amestecam toate ingredinetele pana se omogenizeaza.

Turnam compozitia intr-o forma de chec de silicon, neaparat pentru a nu se lipi. (22*8.5 cm).

Coacem budinca in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 minute. 

Dupa acest interval presaram2 linguri perlele de  branza 2,2% si mai dam inca 5 minute la cuptor. 

Simplu, rapid, bun si sanatos!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu