miercuri, 5 martie 2014

CIORBA DE PUI CU DOVLECEI DREASA CU IAURT GRECESC DEGRESAT

Faza Croazieră(PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Dupa modelul supelor grecesti de pui, acesta ciorba cu un plus de legume este foarte gustoasa. Se pregateste usor, nu e nimic complicat in procedeul de preparare, asa ca va invit sa o faceti.

INGREDIENTE:

1 bucata piept pui mare (300 -350g)
1 ceapa medie
1 felie telina (30g)
1 morcovi mediu
200 g dovlecei foarte tineri
1/2 ardei kapia rosu
1/3 tija tulpina telina
1 catel usturoi
cateva boabe de piper
sare
1 lingura suc de lamaie
100 ml iaurt grecesc degresat/smantana pentru gatit max 3%
1 galbenus de ou
marar verde pentru servit
1,2 l apa
cateva frunze de leustean

MOD DE PREPARARE:

Pentru inceput pregatim ingredientele. Spalam foarte bine pieptul de pui, curatam ceapa, o spalam si lasam intreaga, iar restul ingredientelor le tocam cuburi sau felii rotunde (morcovii si dovleceii eu le-am lasat rondele).
Punem puiul la fiert in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba in clocot la foc mediu luand spuma de cate ori este aceasta apare. Dupa 15-20 de minute de fiert, adaugam si legumele, cu exceptia dovleceilor. Punem la fiert boabele de piper si catelul de usturoi.
Cand acestea s-au fiert strecuram supa. Adaugam sucul de lamaie, dovleceii, leusteanul verde, sare, iar pieptul de pui il taiem in bucati mai mici si punem in oala. Continuam sa fierbem pana sunt gata si dovleceii.
In acest moment luam oala de pe foc. Batem iaurtul grecesc degresa cu un galbenus, apoi adaugam treptat 2 polonice din ciorba. Turnam acest dressing peste ciorba.

Daca folosim smantana pentru gatit 3%, putem sa mai lasam pe foc dupa  ce amestecam cu cele 2 polinice din ciorba, o va ingrosa si nu se va branzi.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu