duminică, 2 martie 2014

Pui cu iaurt in stil turcesc

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

 

 INGREDIENTE:

4 pulpe de pui, desosate sau cu os, dar fara piele
1 lingura suc de lamaie (sau mai putin daca doriti)
1 ceasca iaurt simplu
2 catei de usturoi pisati
1 lingura ghimbir proaspat pisat (optional) eu am pus in loc de ghimbir SAU 1 ligurita de garam masala (care este o amestecatura de boabe de piper negru si alb, cuisoare, scortisoara, chimen alb maro si negru si cardamom verde)
2 lingurite boia iute
1 lingurita de menta uscata
sare


MOD DE PREPARARE: 

Punem carnea de pui intr-un castron mare. Adaugam sucul de lamaie si amestecam, pentru a acoperi toata suprafata.
Omogenizam iaurtul, usturoiul, ghimbirul, boia de ardei, menta si sarea intr-un castron separat.

Se toarnă amestecul de iaurt peste pui și amestecăm pentru a acoperi toata suprafata.
Acoperim cu folie de plastic si tinem la frigider pentru cel puțin 1 oră sau până la 24 de ore.
Preincalzim cuptorul la temperatura maxima - 220°C
Scoatem carnea de pui din sos (aruncam sosul). Punem carnea de pui intr-o tava de teflon pe un raft in partea de sus a cuptorului până când se rumeneste pe partea de sus, aproximativ 15 minute, apoi coboram pe raftul din mijloc,
Reducem temperatura cuptorului la 200°C și se lasa până când puiul este suculent, aproximativ 15 minute. (Pulpele vor apărea roz inchis, chiar și atunci când sunt patrunse bine.)
Serviti imediat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu