joi, 27 martie 2014

SALATA DE BOEUF

 Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă


Salata de boeuf, în ciuda numelui care te duce cu gândul la un fel de mâncare franțuzesc, este un fel de mâncare tradițional românesc derivat din salata rusească, numită și Olivier. Este un fel de mâncare care acompaniază mesele românilor în ocazii festive, dar o puteti face si atunci cand va raman legumele de la o supa de pui. Pentru a decora salata de boeuf ne folosim de imaginatie si realizam in functie de sarbatori sau anotimp diverse decoruri.

INGREDIENTE:

700 g carne de vitel
500 g carne de pui
6 -8 castraveti murati
1 gogosar murat in otet
6 morcovi
1 pastarnac
1 telina mica
1/2 patrunjel
maioneza din 2 galbenusuri Maioneza Dukan, Maioneza Dukan II, Maioneza DUKAN III– 350-400 g
sare, piper

MOD DE PREPARARE:

Fierbem carnea, patrunjelul, morcovii, pastarnacul, telina si putina mazare, apoi le tocam cuburi mici sau le dam prin razuitoare. Le punem intr-un castron, adaugam si muraturile tocate (castravetii  murati ii putem trecute prin razuitoare, ii stoarcem), apoi asezonam cu sare si piper.

Jumatate din cantitatea de maioneza o punem in castron si o amestecam cu ingredientele pana se omogenizeaza compozitia, cealalta o pastram pentru ornare.

Punem salata in castron sau pe platou, o ornam cu maioneza si muraturi, sau morcovi fierti.

Putem sa tinem cont de perioada in care facem salata si decorul sa pastreze tonul sarbatorilor. Astfel, pentru sarbatorile de Pasti putem decora cu puisori, cocosi, iepurasi sau floricele, iar pentru Craciun cu oameni de zapada, fulgi de zapada, brazi cu globuri, reni, ingerasi sau orice va este la indemana.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu