joi, 9 ianuarie 2014

MACARONS DIN BEZELE

 Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

 



INGREDIENTE:


30 bezele:
- 3 albusuri
- indulcitor dupa gust - eu am folosit 5 pastile; o pastila este echivalentul a 1 lingurita de indulcitor lichid
  - sare
- 3 picaturi de otet
- esenta de vanilie - sau orice alta esenta, optional

Nutella Dukan: 
120 gr lapte praf degresat (aliment tolerat) 
20 gr cacao degresata (aliment tolerat) 
160 ml lapte 0,1% grasime 
indulcitor lichid dupa gust 
esenta de alune


MOD DE PREPARARE: 


Bezele:
Lasam albusurile sa stea la temperatura camerei timp de o ora intr-un bol acoperit cu un prosop. Cand incepem sa batem albusurile cu mixerul adaugam un varf de sare.
Cand devin spumoase si prind consistenta, incepem sa adaugam indulcitorul. Punem si otetul apoi esenta de vanilie si lasam sa mixeze pana obtinem o spuma foarte tare, care nu cade din castron daca il intoarcem cu fundul in sus.

Punem albusul spuma tare in gramezi mici pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unui posh sau cu o lingurita. Ar fi frumos sa facem si un mic mot bezelelor.
Preincalzim cuptorul la 120-130°C. Coacem bezelele in jur de 1 ora, deschizand la 45 minute usa cuptorului pentru a lasa sa iasa aburul. Cand oprim focul intredeschidem usa cuptorului (cat sa stea manerul unei linguri de lemn) si le lasam sa se raceasca in cuptor.


Nutella:
Amestecam laptele praf cu cacaoa. Turnam treptat laptele lichid si amestecam incontinuu ca sa evitam formarea cocoloaselor.
La sfarsit adaugam indulcitorul si esenta de alune.

In cazul in care s-au format cocoloase, treceti crema printr-o sita cu gauri mici.

Crema obtinuta are o consistenta mai lichida dar, dupa cateva ore in care o vom tine la frigider, se va intari.

O punem intr-un borcan si o bagam in frigider pentru 4-5 ore sau, cel mai bine, toata noaptea.

ANSAMBLARE: 

Bezele pregatite deja, asa cum am aratat aici vor sta minim 24 ore dupa ce au fost coapte.

Dupa acest interval ungem bezelele cu crema si le lipim intre ele, asa cum procedam la sandvisuri. Punem crema putin mai groasa, apasam putin pe bezele cand le lipim, astfel incat crema sa iasa putin in exterior. O nivelam cu un cutit.

Va poftesc sa le savurati cu placere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu