sâmbătă, 4 ianuarie 2014

TIRAMISU DUKAN CU PISOTURI





     Tiramisu Dukan, cu piscoturi facute din tarate si amidon. A fost bun, aromat si foarte usor de facut :) 

  Chiar daca nu tineti dieta il puteti prepara, e un desert dietetic si nu are atat de multe calorii precum cel clasic. 


Ingrediente:


      
Piscoturi:  (24-28 buc)
3 albusuri
1 ou
8 linguri faina tarate de ovaz macinate
2 linguri amidon
1 lingurita praf de copt
4 linguri indulcitor
1 lingurita esenta de vanilie

Crema:
2 galbenusuri
2 albusuri
2 linguri amidon
200 ml lapte degresat
300 g branza de vaci degresata/ crema de branza 0.2%
4 linguri indulcitor
1 lingurita esenta de cafea/vanilie 
200 ml cafea
indulcitor
1 lingurita cacao degresata(11%grasime)



MOD DE PREPARARE:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte. 

Galbenusul se mixeaza cu indulcitorul si vanilia, apoi se adauga taratele macinate amestecate cu amidonul si praful de copt si se omogenizeaza.
Se incorporeaza albusurile cu o spatula, amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.

Compozitia se pune intr-un posh prevazut cu un capat rotund(puneti capatul, apoi strangeti cu un cleste, asezati intr-un pahar inalt si turnati amestecul).

 Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza piscoturile. Se coc pentru 12 minute, in cuptorul preincalzit. 



 Daca vi se pare greu sa faceti piscoturile turnati compozitia intr-o tava si dupa coacere taiati in bucati blatul obtinut.

Acestea sunt gata cand incep sa isi schimbe culoarea si sunt tari la atingere.


Se lasa sa se raceasca pe un gratar.

rema:


Galbenusurile se mixeaza cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si vanilia. Peste acest amestec se toarna laptele caldut si se amesteca bine. Se pune intr-o cratita pe foc mic si se amesteca incontinuu pana se ingroase ca o budinca. 

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, cand sunt spuma tare incepeti sa adaugati cate o lingura de branza, mixand incontinuu. O sa obtineti o crema densa si lucioasa. 
Crema de albus se amesteca cu budinca.

In patru pahare se rup cate doua piscoturi si se pune deasupra cate o lingura de cafea indulcita, apoi un strat de crema, piscoturi insiropate, crema, piscoturi insiropate, crema. In total o sa aveti 3 straturi de piscot si 3 de crema.

Deasupra se pudreaza putina cacao degresata.
Se lasa la frigider cel putin o ora, apoi se serveste. 

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu