miercuri, 22 ianuarie 2014

TOCANITA DE PUI IN STIL PROVENSAL

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă


Tocanita de pui cu ierburi de provence merita pregatita cel putin odata pe luna! Buna, gustoasa, usor de preparat, cu siguranta intra in categoria mancarurilor preferate!


INGREDIENTE:

4 pulpe de pui (sau un pui intreg mic 1.5 kg)
2 cepe medii-mari
300 g rosii decojite din conserva
 masline fara samburi - optional pt savoare - NU LE CONSUMAM!!!
5 catei usturoi
1/2 ardei gras rosu
1/2 ardei gras galben
3 linguri vin alb demisec
50 ml supa de pui
1 lingura ulei de masline
1 lingura ierburi de Provence
sare, piper



MOD DE PREPARARE:

Daca nu avem ierburi de provence in casa putem folosi urmatoarele ingrediente uscate si pisate impreuna: oregano, cimbru, flori de levantica, busuioc, salvie, rozmarin.

Pregatim ingredientele astfel incat sa mearga totul rapid.


Punem pulpele de pui intr-un vas termorezistent, pe un pat de rosii tocate (cele din conserva). Pastram sucul de la aceste rosii pentru a-l amesteca cu vin, ulei, 1/2 lingura ierburi de provence si 3 catei usturoi zdrobiti.

Pe langa pulpe punem masline, ardeii taiati fasii mici, ceapa taiata in 6-8 bucati, 2 catei usturoi taiati feliute. Asezonam cu sare, piper si restul de ierburi, apoi turnam amestecul de vin, suc de rosii, supa de pui si ulei cu ierburi de provence.

Acoperim vasul cu capac sau o folie de aluminiu si dam la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru aproximativ o ora. Dupa acest interval de timp scoatem capacul (folia) folia si mai lasam 30 minute in cuptor, pana scade sucul din tava. INDEPARTAM MASLINELE, pentru ca nu sunt conforme cu dieta Dukan!

Trebuie sa avem grija sa nu se arda puiul, asa ca verificam din cand in cand si il mai intoarcem pe cealalta parte.

Simplu, bun si delicios!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu