miercuri, 22 ianuarie 2014

Ciorba ardeleneasca de fasole verde

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

 

Ingrediente:

500g de fasole verde curatata (cu capetele rupte) si rupta in bucati
100 g bacon degresat, taiata fin/optional
1 lingura de ulei de masline
50 ml apa fierbinte
1 ceapa medie
1 lingura amidon
1/ 2 lingura de boia de ardei dulce
2 morcovi potriviti
1 ardei rosu
1 telina cat 1 ou
1 rosie mare, fara pielita, taiata in cuburi
cimbru verde sau uscat
o foaie de dafin
1 catel zdravan de usturoi
sare si piper
1 litru de apa
patrunjel verde tocat
otet balsamic (optional)
crema de branza 0,2%, qaurk/ iaurt 0% pentru servit (optional)

Mod de Preparare:

Baconul se caleste intr-o oala, cu lingura de ulei, pana ce se rumeneste usor. 

Se adauga ceapa tocata, se amesteca apoi adaugam putina apa fierbinte si se lasa sa se gateasca pana ce ceapa se inmoaie.

Deindata ce ceapa s-a inmuiat, se dauga amidonul si se amesteca temeinic, fara a se rumeni

Se adauga imediat boiaua, se amesteca si se stinge cu 1 l apa calda, amestecand bine.

Cand zeama da in clocot, se adauga morcovii, telina si ardeiul, toate tocate cubulete si  sarea.

Se lasa sa fiarba 2-3 minute, apoi se adauga fasolea verde.

Cand fasolea s-a inmuiat, se adauga rosia fara pielita, taiata in cuburi, si cimbrul.

Se mai fierbe 2-3 minute, apoi se potriveste gustul de sare si piper, se adauga usturoiul zdrobit si verdeata tocata.

Eu adaug o lingurita de lamaie dar puteti opta si pentru otet balsamic in oala de ciorba si e exact cat trebuie de acra, dupa gustul meu.

Se serveste simpla sau cu crema de branza si e foarte, foarte gustoasa !

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu