joi, 23 ianuarie 2014

Paine dukan cu tarate de ovaz - LAURA ADAMACHE

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Paine feliata dukan cu tarate de ovaz


Este o paine dukan simpla, rapida si la indemana oricui La inceputul dietei, am urmat reteta originala a painii dukan unde toate ingredientele se amesteca si apoi se coace painea. Rezultatul nu mi-a placut in mod special, pentru ca, urmand acest procedeu, obtineam o turta care nu prea putea fi numita paine. Apoi am incercat varianta cu drojdie de bere, definitiv mai buna decat prima incercare dar parca mult prea umeda pentru gustul meu.
Dupa mai multe incercari si combinatii, am ajuns la painea pe care v-o prezint astazi. Nu are consistenta painii clasice dar este foarte buna si foarte sanatoasa.

Ingrediente forma dreptunghiulara 20×8 cm

12 linguri tarate de ovaz
6 linguri tarate de grau
2 galbenusuri
6 albusuri
6 linguri crema de branza/crema de iaurt 0,1% grasime
1 plic praf de copt
1 varf cutit bicarbonat
sare (optional)



Mod de preparare:

Pentru inceput, punem la scurs cca 400 gr iaurt, intr-o sita de bumbac sau tapetata cu o bucata de tifon, pentru 2-3 ore. Daca folositi crema de branza din comert, sariti peste aceasta etapa. 

Mixam galbenusurile amestecate cu albusurile pana cand se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Punem 2-3 linguri din acest amestec, intr-un vas separat.


Incorporam, cu grija cele doua tipuri de tarate, amestecand de jos in sus, compozitiei de oua ramasa.


Intr-un vas separat, frecam crema de branza cu cele 2-3 linguri oprite din galbenusurile si albusurile mixate. Facem acest lucru ca sa fluidizam branzica sau crema de iaurt.


Incorporam, cu gija, crema de branza, amestecului de tarate si oua, apoi adaugam praful de copt amestecat cu bicarbonatul. Este foarte indicat sa cernem praful de copt si bicarbonatul inainte de a-l adauga aluatului. 


Tapetam forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si apoi stoarsa foarte foarte bine. 


Adaugam aluatul si-l nivelam cu grija. 


Coacem painica in cuptorul preincalzit la 180°C, pe treapta a doua de jos in sus, functie traditionala, pentru 30-35 de minute. Inainte de-a o scoate, infigeti in paine o scobitoare.


Daca iese curata e gata, daca nu, o mai lasati inca 5 minute.
O scoatem din forma cat este calda si indepartam hartia de copt. O asezam pe un gratar, cu partea inferioara in sus si o lasam sa se raceasca. 


Dupa ce s-a racit complet, o putem taia. Consistenta este un pic umeda dar nu excesiv de umeda incat sa devina deranjanta si sa afecteze gustul painii. 


Se poate pastra in frigider, pentru 3-4 zile, inchisa ermetic intr-un recipent de plastic.


 Se poate servi cu Dulceata de rubarba, Dulceata de rubarba Dukan.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu