duminică, 9 februarie 2014

" ALIMENTE PERMISE IN DIETA DUKAN "

Citind "ziarul' online, draga noastra muza si calauzitoare, Oana Camacho, ne-a actualizat lista alimentelor permise, ii multumim mult si va prezint in continuare alimetele:

PROTEINA - INCEPAND CU FAZA DE ATAC

CARNE SLABA :


-VITA (MUSCHI, MUSCHIULET, STEAK, FILE MIGNON, CARNE TOCATA CU MAXIM
 10% GRASIME, EXTRA LEAN HOT DOGS, SUNCA DE VITA )
 -VITEL
-BIZON
-VANAT
 -PORC ( MUSCHI, MUSCHIULET, SUNCA SUPER SLABA 1-4%, BACON FARA GRASIME )
-IEPURE
-MIEL (NU E PERMIS IN FAZA DE ATAC )

ORGANE :

-FICAT( PUI, VITA,VITEL)
-RINICHI
-LIMBA
-PIPOTE
-INIMIOARE DE PUI
 -BURTA DE VITA
 


PASARI :

-PUI ( SUNCA DE PUI SLABA 1-4% GRASIME, PASTRAMA, PUI AFUMAT, CARNAT DE PUI FARA GRASIME 0%)
-CURCAN (SUNCA DE CURCAN SLABA CU MAXIM 4% GRASIME, CURCAN AFUMAT, CARNATI DE CURCAN)
 -PREPELITA
 -STRUT
 -GAINUSE (CORNISH HEN)
 -RATA SALBATICA

PESTE :
-NU EXISTA RESTRICTIE LA PESTE, ESTE PERMIS ORICE FEL DE PESTE SLAB SAU GRAS
-PESTELE POATE FI PROASPAT, CONGELAT, AFUMAT, USCAT, CONSERVA IN SUC PROPRIU SAU IN APA, IN SOS DE ROSII FARA ZAHAR SAU ULEI ADAUGAT, MARINAT FARA ZAHAR (TON, SOMON PASTRAV, SARDINE , COD, MAHI- MAHI, MACROU ,TILAPIA, HERRING, SEA BAS, RED SNAPPER, RECHIN, ETC.)

SURIMI :-ESTE ORIGINAR DIN JAPONIA , SI ESTE DE FAPT CRAB FALS FACUT DIN CARNE DE PESTE ALB REDUS IN GRASIME , PULVERIZAT SI CONDIMENTAT CU SOS DE CRAB SI PUTIN ZAHAR , DATORITA CONTINUTULUI DE CARBOHIDRATI ESTE RECOMANDAT SA NU SE CONSUME MAI MULT DE 8 BATOANE PE ZI .

FRUCTE DE MARE:
-CREVETI, CRAB, LANGUSTA, SCOICI, SCALOPS, CALAMAR, CARACATITA

OUA :
- GAINA, RATA, PREPELITA
         -POTI FOLOSI SUBSTITUITORI DE OUA ( EGGBEATERS ), PUDRA DE OUA
         -DACA AI COLESTEROL MARE TREBUIE SA TE LIMITEZI LA 3-4 GALBENUSURI PE SAPTAMANA
         -ALBUSURILE FIID PROTEINA PURA, POT FI CONSUMATE FARA RESTRICTIE

LACTATE FARA GRASIME (FAT- FREE  0% ):
-SUNT PERMISE INCEPAND CU FAZA DE ATAC, IN CAZ DE STAGNARE ESTE RECOMANDATA REDUCEREA CANTITATII DE LACTATE CONSUMATA
- LAPTE 0%
-LAPTE PRAF 0%
-IAURT SIMPLU 0%
-IAURT CU AROME 0% FARA ZAHAR ADAUGAT (COCOS, VANILIE,LAMAIE )
 -IAURT GRECESC 0%
-BRANZA COTTAGE 0%
-BRANZA RICOTTA 0%
-SMANTANA 0%
 -CREMA DE BRANZA 0%

 PROTEINA VEGETALA :
-TOFU ( FIRM, EXTRA FIRM, SILKEN, TAITEI TOFU SHIRATAKI, AFUMAT, CU IERBURI AROMATICE )
- SEITAN = GLUTEN DE GRAU = CARNE VEGETALA, ESTE FACUT DIN PROTEINA EXTRASA DIN BOBUL DE GRAU, ARE TEXTURA CA SI CARNEA, SE POATE FOLOSI CA SI INLOCUITOR DE CARNE IN TOCANITE, TRAS LA TIGAIE , SAU PRAJIT PE GRILL
- TEMPEH ,ESTE ORIGINAR DIN INDONEZIA OBTINUT IN URMA FERMENTARII BOABELOR DE SOIA , ARE O TEXTURA FIRMA SI GUST ASEMANATOR CIUPERCILOR ( DEOARECE CONTINE CARBOHIDRATI POATE FI CONSUMAT DOAR CA SI TOLERAT )
- CARNEA (TSP =TEXURED SOI PROTEIN ) SI BURGERI DIN SOIA SUNT OBTINUTI DIN FAINA DE SOIA DIN CARE S-A EXTRAS ULEIUL, CARE ESTE AMESTECATA CU APA SI INCALZITA SUB PRESIUNE, MIXTURA OBTINUTA SE USUCA SI APOI SE RUPE IN BUCATI SAU SE FACE GRANULE. SUNT  PERMISE PT VEGETARIENI CA SI INLOCUITOR AL CARNII, PT RESTUL DUKANEILOR ESTE PERMIS DOAR CA SI ALIMENT TOLERAT 1/4 CUP=24g=4 LINGURI
- BACON DE SOIA REDUS IN GRASIME
- LAPTELE DE SOIA TREBUIE SA FIE FARA ZAHAR ADAUGAT SI ESTE PERMIS VEGANILOR SAU CELOR CARE AU INTOLERATA LA LACTOZA SI NU CONSUMA LAPTE DE VACA, CONTINE CARBOHIDRATI SI ESTE RECOMANDAT SA NU SE DEPASASCA 2 PAHARE =16 OZ(448ml) PE ZI
- IAURTUL DE SOIA ESTE OBTINUT DIN LAPTELE DE SOIA, TERBUIE SA FIE FARA ZAHAR ADAUGAT  SI ESTE TOLERAT 12OZ (340g) PE ZI

 TARATE DE OVAZ :
- 1 1/2 LINGURA IN ATAC
- 2 LINGURI IN CROAZIERA
- 2 LINGURI IN CONSOLIDARE
- 3 LINGURI IN STABILIZARE

Toate drepturile apartin blogului meu de inspiratie: Oana Camacho recipes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu