marți, 11 februarie 2014

Cornulete Pufoase Dukan

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

 


INGREDIENTE:

250 g branza degresata quark
5 linguri gluten de grau
3 linguri amidon de porumb
2 linguri lapte praf degresat
1/2 plic praf de copt
aroma unt
aroma vanilie
1-2 linguri indulcitor lichid

 

MOD DE PREPARARE:

 

Punem intr-un bol de plastic branza quark, glutenul, amidonul, laptele praf, indulcitorul, aromele si praful de copt.

Framantam pana cand obtinem un aluat cu o consistenta omogena.

Invelim aluatul in folie alimentara de plastic si il bagam in frigider pentru 30-45 de minute.

Dupa perioada de repaus, asezam aluatul pe blatul de lucru pudrat cu gluten si il intindem intr-o foaie de 0,6-0,7 cm grosime.

Taiem foaia in 12 triunghiuri.

Rulam cornurile umplute cu gem si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 180°C,  pentru cca 15-20 minute.

Mie mi-au iesit 12 cornulete pe care le-am pudrat cu indulcitor praf.

Daca doriti puteti sa le umpleti cu Dulceata de Goji , sau Nutella Dukan. Eu le-am preferat simple, datorita toleratelor, fiind in Croazieara.

Le servesc cu placere la cafea si ceai.

 Pofta buna!

   

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu