marți, 25 februarie 2014

SOS RAGU ALLA BOLOGNESE

Faza Croaziera(PL), Consolidare, Stabilizare definitiva


INGREDIENTE:



200 g carne tocata de pui/curcan
150 g carne de vita tocata
30 g bacon degresat
100 g pulpa de rosii
100 ml suc de rosii gros (bulion)
1 morcov
1 ceapa mica
1 feliuta telina
2linguri alb sec
2 catei usturoi
1 frunza de dafin
 2 linguri ulei de masline
sare, piper proaspat macinat
1 praf de cuisoare proaspat ras
1/4 lingurita oregano uscat
150 ml supa de pui
100 ml lapte degresat

 

MOD DE PREPARARE:


Curatam morcovul, telina si ceapa, le spalam. Radem morcovul (prin razatoarea cea mai fina), apoi tocam cubulete mici ceapa, telina si baconul. 

Punem uleiul intr-o tigaie. Cand acesta incepe sa sfaraie adaugam legumele rase si baconul pentru a le cali la foc mic pana se inmoaie, apoi punem usturoiul zdrobit si lasam cateva secunde sa se caleasca. 

Adaugam cele doua tipuri de carne, praful de cuisoare, oregano si frunza de dafin. Condimentam cu sare si piper proaspat macinat si lasam pe foc, amestecand destul de des, pana cand carnea este bine rumenita si usor crocanta.

Apoi turnam vinul si fierbem in jur de 10 minute, continuand sa amestecam constant. Dupa ce se evapora vinul adaugam pulpa de rosii, bulionul si supa de pui, amestecam, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic in jur de o ora si jumatate. 

Vom amesteca cat de des putem si eventual mai adauagam supa /apa daca se evapora lichidul prea repede. 
Spre sfarsit adaugam laptele si lasam sa fiarba pana scade compozitia. 

După preparare sosul va trebui sa fie foarte scazut.  

Poate fi servit:

- in croaziera cu garnituri de: legume, pireuri de spanac, urzici, ... sau ce mai doriti; poate fi servit si simplu, cald, cu o lingura de iaurt deasupra (delicios)


- in consolidare cu paste: lasagna, tagliatele, penne rigate


Foarte bun si satios, gustos cald dar si rece. 


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu