joi, 20 februarie 2014

SUFLEU DE DOVLECEI DUKAN

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

INGREDIENTE:

750 g dovlecei

2 oua
200 g branza de vaci degresata
1/2 legatura marar
100 de ml. de lapte degresat
1 lingurita de ulei de masline
1 lingura de crema de branza 
1 lingurita de amidon
sare, piper alb 
putina nucsoara macinata
sare, piper
optional fulgi de ardei iute
 ulei de parafina pentru uns vasul
2 linguri tarate nerasnitate pentru tapetat vasul


MOD DE PREPARARE:

Spalam dovleceii, apoi ii curatam de coaja si ii radem. Ii saram si ii lasam sa lase apa cam 30 minute.

Pregatim un sos bechamel din lapte, crema de branza, amidon, sare, piper alb, putina nucsoara macinata

Scurgem foarte bine dovleceii de apa si ii amestecam cu galbenusurile, branza de vaci degresata, sosul bechamel, mararul tocat, un praf de sare si piper. Daca ne place picant putem adauga 1/4 lingurita fulgi de ardei iute. La final adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia.  

Tapetam un vas termorezistent cu ulei de parafina si tarate nerasnitate, apoi turnam compozitia cu dovlecei in acesta. Dam la cuptor, la 200°C pana da semne ca se rumeste la suprafata. 

Verificam din cand in cand daca au lasat apa si incercam sa o scurgem – nu vor lasa apa daca au fost bine scursi. In acest moment presaram perlele de branza si lasam pana se rumenesc.

Servim sufleul de dovlecei atat cald cat si rece.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu