miercuri, 26 februarie 2014

PANNA COTTA CU CAPSUNI

FAZA ATAC, CROAZIERA, CONSOLIDARE, STABILIZARE



Panna cotta (sau panacota) este cea mai cunoscută budincă rece italiană. Un desert uşor şi rafinat, provenit din nordul Italiei (regiunea Piemont). Numele său – smântână (dulce) gătită - spune aproape totul despre realizarea sa. În prezent există mai multe tipuri de panna cotta, unele aromate cu vanilie, altele cu ciocolată. Dar reţeta tradiţională este simplă, fără nici un fel de arome, şi este servită cu dulceţuri sau siropuri de fructe. Deserturi similare sunt prezente în Grecia şi Franţa.

INGREDIENTE:

1  galbenus de ou 
- 1 lingurita esenta de vanilie/capsuni
-  indulcitor dupa gust
- 2 cani lapte 0% (0.5 litru)

- 1 plic cu gelatina Dr Oetker rosie (7g)
- 2 linguri gelatina/jeleu cu aroma de capsuni (daca nu ai folosesti  inca un plic cu gelatina pudra simpla si esenta de capsuni )
- 1 lingura de cacao

MOD DE PREPARARE:


CRUSTAND:

Amestecam intr-un bol  galbenusurile impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie/capsuni si cacao pana obtem o compozitie cremoasa dupa care adaugi  laptele.

Pregatim un bain marie (baie de abur), amestecam din cand in cand, aproximativ 10-15 minute (pentru a nu consuma ouale crude)

Dizolvam gelatina dupa instructiunile de pe plic (eu am dizolvat gelatina simpla in apa calda, o lasam sa se hidrateze, iar jeleul cu aroma de capsuni l-am dizolvat in apa fierbinte).

Adaugam gelatina peste custard-ul si omogenizam bine.

Turnam panna cotta in forme dorite, de silicon/nu, in pahare sau salam cantitatea intreaga.

O dam la frigider pentru minin 2-3, apoi o putem servi.

Sursa de inspiratie: Cooking with love!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu