duminică, 13 aprilie 2014

GHIVECI DE LEGUME CU CIUPERCI

 Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

                              

Ghiveciul de legume reprezinta un amestec de vitamine perfect pentru sanatatea noastra. Combinarea legumelor intr-un singur fel va satisface multe gusturi. 

INGREDIENTE: 2 portii


125 g ciuperci champignon (sau 1 conserva)
1 ceapa medie
2 catei usturoi mici
1 dovlecel mic
2 morcovi medii
1 vanata potrivita
cateva buchetele de conopida
100 g fasole verde
2 ardei grasi – de culori diferite
3 linguri suc de rosii
3 linguri ketchup preparat in casa fara zahar
1 lingura ulei de masline
3 linguri vin alb – optional
sare
cateva boabe de piper
1 praf boia de ardei dulce
cateva fire de cimbru
1 frunza dafin
marar sau patrunjel pentru servit


MOD DE PREPARARE:


Curatam si spalam legumele. Punem la fiert conopida in apa cu sare pentru 5 minute. Intr-o alta oala punem felii de vanata la fiert in apa cu sare, tot pentru 4-5 minute.

Ceapa tocata marunt o calim in uleiul bine incins. Adaugam morcovii taiati rondele, ardeii taiati fasii si le calim putin. Stingem cu vin si lasam sa pana se evapora.

Mutam ceapa cu morcovii si ardeii intr-un vas termorezistent. Adaugam feliile de vinete taiate pe jumatate, conopida, dovleceii taiati cuburi, ciupercile taiate in jumatate sau sferturi daca sunt proaspete, fasolea verde, frunza de dafin, boabele de piper, cimbrul, usturoiul taiat pe jumatate, apoi acoperim cu apa.

Bagam oala la cuptor (primele 30-40 minute acoperim cu capac sau cu o folie de aluminiu), avand grija ca dupa 15 minute sa adaugam sosul de rosii, ketchup-ul, boia dulce de ardei si sarea.

Dupa ce scade sosul sub legumele de la suprafata si legumele devin moi, putem scoate vasul din cuptor. Nu lasam sa scada sosul prea mult, ar fi pacat sa mancam doar legume coapte…

Servim ghiveciul de legume cald, cu marar sau patrunjel verde, proaspat tocat, langa proteine - carne la gratar, grill, etc.

Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu