joi, 10 aprilie 2014

SARMALE DUKAN IN VAS DE LUT ROMAN

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

 sursa
Sursa foto:

Sarmalele Dukan sunt ideale pentru cei care urmeaza o dieta, fiind absolut delicioase. 

Ingrediente:

1 varza mare murata
1 kg carne de vita slaba
2 morcovi medii
1 ceapa mare
4 rosii medii
1/2 dovlecel mic
4-6 linguri de vin alb de buna calitate
50 ml apa
2 linguri sare de mare
sare
piper
1 ardei gras rosu mare
cimbru proaspat
boabe de piper
100-150 ml suc de rosii
apa


Mod de preparare:


Amestecam carnea tocata cu morcovii, ceapa, dovlecelul curatat de coaja si samburi, toate date prin razatoarea cu gauri mici.

Adaugam rosiile date prin razatoare (ca sa le dati prin razatoare fara probleme, taiati rosia in doua, eliminati samburii, si apoi o presati pe razatoare. Coaja ramasa se arunca).

Amestecam apa cu vinul si 2 linguri rase de sare de mare. Daca nu aveti, puneti sare normala dupa gust. Adaugam acest amestec sarmalelor, condimentam cu sare si piper si o framantam bine.

Desfacem cu grija foile de varza (daca varza e prea sarata sau prea acra o lasam la inmuiat in apa rece, cca 30 de minute sau cat este nevoie pt a obtine gustul pe care-l dorim).

Formam sarmalutele si apoi le asezam in straturi in vasul de lut (pe fundul vasului si intre straturi, am pus varza tocata). Printre sarmale, punem bucatele de ardei gras rosu, boabe de piper si cimbru proaspat.

Acoperim sarmalele cu un strat de varza murata tocata, adaugam cateva feliute de ardei rosu, cimbru si boabe de piper.

Amestecam sucul de rosii cu cca 400 ml de apa, si il turnam peste sarmale. Turnam apa pana cand incepe sa se vada printre stratul superior de sarmale.

Acoperim vasul cu propriul capac si il bagam in cuptorul rece. Dupa ce l-am pus in cuptor, fixam cuptorul la 170°C si cand atinge aceasta temperatura, il fixam la 180°C.

Sarmalele se coc in cca 3 ore. Dupa 3 ore, gustam o sarma si daca este facuta, le mai tinem inca 30 de minute, dar fara capac, ca sa se rumneasca frumos.

Le servim cu iaurt degresat sau crema de branza si ardei iute.

Pofta Buna!

Nota!

Daca vreti sa le faceti si voi in vas de lut, trebuie neaparat sa tineti cont de anumite mici aspecte legate de utilizarea vaselor de lut.
  • Inainte de utilizare, tinem vasul de lut complet scufindat in apa rece, pentru 30-45 minute. Daca-l folosim pentru prima data, il scufundam in apa rece pentru 1-2 ore.
  • Vasul de lut se introduce intotdeauna in cuptorul rece. In caz contrar, datorita socului termic, s-ar putea sa crape si sigur nu ne dorim acest lucru, nu?
  • Vasul meu este smaltuit, dar capacul nu. De accea eu folosesc putin detergent cand spal vasul iar pentru capac, folosesc putin bicarbonat si o periuta.
  • Dupa ce spalam vasul de lut Roman, il lasam sa se usuce foarte bine si apoiil depozitam intr-un loc uscat si aerisit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu