Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Propun ca si Aperitiv festiv, aceasta rulada de clatite pufoase, crema de branza si somon afumat. Totul parfumat cu un pic de arpagic verde.
Sunt de efect si confera un plus de rafinament meniului dvs. Nu sunt
deloc greu de facut, dar necesita un pic de timp, mai ales ca trebuie sa
stea si la rece inainte de a fi taiate.
Daca nu va place arpagicul verde (chives)
sau nu aveti, il puteti inlocui cu un pic de marar. Reteta este
inspirata, cu unele modificari, din revista BBC Good Food. Mai trebuie
mentionat ca din cantitatile de mai jos mi-au iesit 4 clatite, iar
fiecare clatita am taiat-o in 6 bucati. Prin urmare, daca nu aveti o
masa cu multi invitati, ajustati cantitatile
proportional.
Ingrediente:
Umplutura:
- somon fume 200g
- crema de branza 0,2 % 175 g
- arpagic verde 15 g
- suc de lamaie 1 lingurita
- piper proaspat rasnit
Pentru clatite:
- 2 oua
- 1 lingura amidon
- 1/2 ceasca lapte degresat
- 2-3 linguri apa minerala
- 1 praf de sare
Pregatiti clatitele conform instructiunilor de AICI:
- mixam ouale cu sarea, adaugam amidonul in ploaie si mixam
- adaugam laptele si apa minerala si omogenizam
- intr-o
tigaie incinsa fara ulei turnam cate un polonic din compozitie si
coacem pana marginile clatitei incep sa se desprinda de tigaie
- intoarcem clatita si o mai coacem putin si pe cealalta parte
Atentie, clatitele trebuie sa fie un pic mai groase decat cele pe care
le umpleti, de obicei, cu dulceata! Ideal ar fi sa aiba 2 mm grosime.
Intr-un bol, amestecati crema de branza cu un pic de piper. Omogenizati
si adaugati arpagicul verde (spalat, sters de apa si taiat marunt) si
sucul de lamaie. Amestecati bine.
Luati o clatita, asezati-o pe un fund si distribuiti pe ea un strat
subtire si uniform de crema de branza cu arpagic. Asezati deasupra o
felie subtire de somon fume si rulati strans. Impachetati clatita in
folie de aluminiu, strangand bine capetele pentru a nu intra aer.
Procedati la fel pana terminati clatitele sau compozitia pentru ele.
Scoateti rulourile din folie doar in momentul servirii, pentru ca se usuca repede. Taiati-le rondele sau dupa placul inimii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu