joi, 3 aprilie 2014

RULOURI CU CREMA DE BRANZA SI SOMON FUME

 Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

 

Propun ca si Aperitiv festiv,  aceasta rulada de clatite pufoase, crema de branza si somon afumat. Totul parfumat cu un pic de arpagic verde.
Sunt de efect si confera un plus de rafinament meniului dvs. Nu sunt deloc greu de facut, dar necesita un pic de timp, mai ales ca trebuie sa stea si la rece inainte de a fi taiate.
Daca nu va place arpagicul verde (chives) sau nu aveti, il puteti inlocui cu un pic de marar. Reteta este inspirata, cu unele modificari, din revista BBC Good Food. Mai trebuie mentionat ca din cantitatile de mai jos mi-au iesit 4 clatite, iar fiecare clatita am taiat-o in 6 bucati. Prin urmare, daca nu aveti o masa cu multi invitati,  ajustati cantitatile proportional.


Ingrediente:

Umplutura:
- somon fume 200g
- crema de branza 0,2 % 175 g
- arpagic verde 15 g
- suc de lamaie 1 lingurita
- piper proaspat rasnit

Pentru clatite:
- 2 oua
- 1 lingura amidon
- 1/2 ceasca lapte degresat
- 2-3 linguri apa minerala
- 1 praf de sare

Pregatiti clatitele conform instructiunilor de AICI:
  • mixam ouale cu sarea, adaugam amidonul in ploaie si mixam
  • adaugam laptele si apa minerala si omogenizam
  • intr-o tigaie incinsa fara ulei turnam cate un polonic din compozitie si coacem pana marginile clatitei incep sa se desprinda de tigaie
  • intoarcem clatita si o mai coacem putin si pe cealalta parte
 Atentie, clatitele trebuie sa fie un pic mai groase decat cele pe care le umpleti, de obicei, cu dulceata! Ideal ar fi sa aiba 2 mm grosime.
Intr-un bol, amestecati crema de branza cu un pic de piper. Omogenizati si adaugati arpagicul verde (spalat, sters de apa si taiat marunt) si sucul de lamaie. Amestecati bine.
Luati o clatita, asezati-o pe un fund si distribuiti pe ea un strat subtire si uniform de crema de branza cu arpagic. Asezati deasupra o felie subtire de somon fume si rulati strans. Impachetati clatita in folie de aluminiu, strangand bine capetele pentru a nu intra aer. 

Procedati la fel pana terminati clatitele sau compozitia pentru ele.

Scoateti rulourile din folie doar in momentul servirii, pentru ca se usuca repede. Taiati-le rondele sau dupa placul inimii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu