luni, 1 iulie 2013

SALATA DE SFECLA ROSIE FIARTA CU HREAN

 Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

1 kg sfecla rosie
1 buc. mica de hrean
4 linguri ulei de masline/ulei de parafina
3 liguri otet balsamic 
sare

Mod de preparare

Puneti sfecla spalata, intr-o oala, adaugati apa peste cat sa o acopere bine, adaugati si un praf de sare si lasati la fiert. 1 ora – 1 ora si jumatate, verificati din cand in cand si o scoateti cand este indeajuns de patrunsa.

Cand este fiarta, se scoate din apa si se lasa sa se raceasca bine. 

Dupa ce s-a racit, se curata coaja si se da pe razatoarea mica sau o taiem bucatele - dupa bunul plac.

Hreanul se curata de coaja, se spala si se da si el pe razatoarea mica. 

Se amesteca hreanul cu sfecla , se adauga sare, ulei si otet , se amesteca bine si poate fi consumata alaturi de fripturi.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu