marți, 2 iulie 2013

TOCANITA DE PIPOTE SI INIMI

Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva

 

Din cand in cand ne aducem aminte de copilarie, de mancarurile pe care ni le facea bunica, tocanita cu pipote si inimioare aduce arome, ganduri si amintiri, pe toate le-am reintalnit preparand aceasta tocanita.

INGREDIENTE:

700 g pipote si inimi
2 cepe
1 morcov mediu
1/2 ardei kapia
1 catel mare usturoi
1 frunza dafin
cateva boabe de piper
cimbru uscat
1/2 lingurita boia de ardei dulce
600 ml apa calda
6-7 linguri suc de rosii
1 lingurita rasa amidon
sare,
1 lingura ulei
1/2 legatura

MOD DE PREPARARE:

Calim ceapa pana devine sticloasa, apoi punem pipotele curatate si inimile (taiate pe jumatate).

Lasam la foc mic pana se evapora si lichidul lasat de pipote si inimi.

Adaugam apoi boabele de piper, cimbrul, boia dulce de ardei, catelul de usturoi taiat in jumatate sau in cuburi mari, apa calda si lasam la foc mic (cea mai mica pozitie), cu capacul pus, in jur de 45 minute.

 Apa trebuie sa fie in oala cat sa acopere pipotele si inimile. Verificam din cand in cand amestecand, astfel incat sa nu avem surprize (sa nu se lipeasca de vas mancarea)…

Dupa acest interval luam capacul, punem sare, apoi sucul de rosii in care am dizolvat amidonul si lasam sa fiarba in continuare pana ajunge la consistenta dorita.

Cu cateva minute inainte sa oprim focul adaugam verdeata tocata.

Servim tocanita calda cu mamaliga Dukan, asa cum ne facea bunica…

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu