marți, 9 iulie 2013

FRIGARUI DE PUI

Faza Croazieră(PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

 


Ador frigaruile de pui, bineinteles ca daca le faceti la gratarul din curte, sunt mai mult decat delicioase, dar si in versiunea la cuptor sunt bune foc si satioase.

INGREDIENTE: 
  • 600 g piept de pui
  • 1 vanata medie
  • 2 cepe rosii noi
  • 1 ardei rosu
  • 3-4 rosii
  • 10-12 ciuperci champignon
  • 2 dovlecei
  • 2-3 ardei iuti verzi
  • usturoi deshidratat
  • 150 ml lapte degresat
  • boia dulce, sare, piper
  • apa calduta
  • 8-9 bete pt frigarui


MOD DE PREPARARE:

Daca le facem la gratarul din curte, punem betele la inmuiat, in apa rece, pentru 30 de minute. In acest fel, le protejam de caldura puternica emanata de carbuni sau lemne. In cazul in care le facem in bucatarie, sarim peste acest pas.

Taiem pieptul de pui in bucatale potrivite pe care le punem intr-un vas ceramic. Le acoperim, in intregime, cu lapte si le bagam in frigider pentru 1 ora.

Dupa 1 ora, le scurgem si le mutam intr-un vas separat. In acelasi vas adaugam legumele taiate in bucatele de aceeasi dimensiune cu bucatile de pui. 

Le condimentam cu usturoi deshidratat, boia dulce, sare si piper si le amestecam bine. 

Acoperim vasul cu o folie de plastic alimentara si il bagam in frigider pentru inca 1 ora.

Formam frigaruile, alternand bucatile de pui cu cele de legume.

Le prajim pe gratarul incins foarte foarte bine.

Inainte cu 5 minute de-a le scoate de pe gratar, le stropim cu foarte putina apa calduta. Vor capata un aspect caramelizat.

Le servim calde. Sunt foarte bune!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu