duminică, 9 martie 2014

Carnati de pui homemade

Faza Atac, Croaziera, Consolidare si Stabilizare definitiva

 

INGREDIENTE:

- 1 kg piept de pui dezosat
- 500 g pulpe de pui dezosate
- 1/2 lingurita fulgi de ardei iute 
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1+ 1/2 linguri condimente pentru pui- optional
-1/2 lingurita praf de usturoi 
- 1/2 lingurita piper macinat
- sare (1 lingura rasa)
- 50 ml apa
- mate curatate si lasate la desarat in apa rece cateva ore/peste noapte


MOD DE PREPARARE:

Spalam si curatam bine pieptul de pui si pulpele, apoi le punem in robotul de bucatarie si le tocam.

Peste carne adaugam condimentele, amestecam bine sa se intrepatrunda aromele, adaugam apa rece, cate putina, pana compozitia devine ca si o pasta.

Umplem matele, care au fost curatate si spalate in prealabil, fara sa se indese prea tare, le inteapam pe alocuri cu un ac sa nu crape si rasucim la fiecare 10 - 15 cm, in functie de lungimea pe care o doriti pentru carnati – puteti sa ii faceti si de 20 de cm.

Punem carnatii la frigider peste noapte neacoperiti sa se zvante sau afara daca temperatura este scazuta, sau intr-o pivnita. A doua zi puteti sa ii degustam - pe gratar!

Pofta Buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu