Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Tarta cu spanac si branzeturi imi place foarte mult. Spanacul si branza sunt o combinatie perfecta, asa ca le-am pus intr-o tarta pe care o putem servi pe post de aperitiv, la cina si de ce nu atunci cand avem musafiri… Just try it!
INGREDIENTE: (pentru o tarta cu diametrul de 25 cm)
Pentru blat: aici * (tarta dukan baza) sau:
4 lg. faina din tarate de ovaz
2 lg. tarate de grau
2 oua
200 gr. branza de vaci/crema de branza
sare, piperPentru umplutura:
200 g spanac (cantarit dupa ce a fost oparit)
200 g crema de branza
1 cutie perle de branza 2,2%
3 oua
sare
piper
1 praf de nuscoara
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput pregatim tarta dukan : Cuptorul se preincalzeste la 210 gr. C.
Se separa ouale. Faina de tarate se amesteca cu taratele de grau,
branza de vaci, 2 galbenusuri, sare si piper.
Albusurile se
bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga peste amestecul de tarate si
branza.
Se omogenizeaza bine. Cu acest aluat se tapeteaza o tava de tarta
sau o tava neaderenta.Spanacul proaspat spalat foarte bine sub jet de apa, curatat de codite si oparit il punem la scurs, apoi il tocam.
Se coace la cuptor cca. 10 min. Supravegheati sa nu se arda.
Amestecam spanacul cu restul ingredientelor (cu exceptia perlelor de branza) pentru umplutura pana se omogenizeaza compozitia.
Se scoate blatul de la cuptor, peste acesta se turnam crema de spanac si branza peste blat, iar perlele de branza Delaco 2,2% le vom punem peste compozitia cu spanac din loc in loc.
Se da din nou la cuptor pentru 20-30 min, la 180 gr. C., supravegheati, depinde de cuptor.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu